Forum
12-09-2007 14:06:06
co radzicie ? co stosujecie u waszych dzieci ?
sezon letni gwałtownie zamienił się w klimaty grypowe....
już mam katar, Mniejszy zaczyna kichać...
> W serach pleśniowych czai się histeria, która bardzo szkodzi kobietom w ciąży.<
14-09-2007 13:24:14
Moj synek jak tylko zaczął kichać,to dawałam mu calcium w syropie dla dzieci i dużo pil herbaty z sokiem malinowym. Jemu pomoglo,nie musiałam iśc do lekarza.
16-09-2007 16:13:32
Moje dzieciaki wlsnie dostaly katar i to jednoczesnie.Starszy trzyletni Adrian dostaje 2 razy po 5ml wapna dla dzieci i witamine c,a na noc clemastinum 5 ml,a takze ceruwit dla dzieci.Poza tym specyfiki do noca.Mlodzy 8 miesieczny dostaje clemastinum 2 razy po 2,5 ml,witamine c w kroplach 2 razy po 5 kropli i nasivin do nosa.Zobaczymy jaki bedzie skutek.Zycze wszystkim jak najwiecej zdrowka i malo wody z nosa>
[code:1][url][/url][/code:1]
17-09-2007 02:00:31
my już po katarze ale nic nie wiadomo przy takiej pogodzie. Z domowych sposobów na przeziębienie to chyba nic nowego nie napiszę. wit C, calcium i nasivin do noska. dodatkowo zakraplam nosek wodą do zastrzyków
17-09-2007 07:21:41
Z domowych środków dorzucę jeszcze syrop z cebuli - na pewno nie zaszkodzi profilaktycznie go podawać 2-3 razy w tygodniu.
17-09-2007 07:43:54
Dla starszaków ja bym jeszcze poleciła miodek, ot tak łyżeczkę dziennie i syrop z Babki lancetowatej - na kaszelek. Oba słodkie, naturalne i skuteczne. Syropek do każdego kaszelku, a miód wiadomo ogólnie wspomaga. Na katarek Vic Vapo-Rub, piszą że dla maluchów nie wolno, ale wystarczy sprawdzić na rączce czy nie ma alergii i smarować na noc, super pomaga na katar. U moich panienek poskutkowało.
"... faceci są jak pociągi, zawsze jeżdżą tymi samymi torami..."
mój nr. GG: 9515856
http://babiniec.babies.pl/index.php
17-09-2007 08:45:13
łyżeczkę miodu popieram, ale podobno lepsze działanie ma jak sie go wypije rano na czczo i rozpuszczony w wodzie postoi przez kilka godzin...ja ropuszczam w wodzie wieczorem, a ranek zaczynamy od miodówki....
mam przepis od cioci na początek przeziębienia....10 ziarenek czosnku ugnieść przez praskę, dodać 4 łyżki naturalnego miodu, sok z połowy cytryny (czasem daję z całej), 2 cebule (ale nie zawsze daję) i pół szklanki wody....odstawić jak sie przegryzie i dawać po łyżce co 2 godziny...syrop z półki co to na pewno nie zaszkodzi, a byc może pomoże...
moje dzieci jeszcze w zeszłym roku od czerwca na engystolu jechały...i mniej chorowały...w tym roku chciałam zaoszczędzić i zaczęłam im dawać dopiero na apel lekarki czyli od jakiegos tygodnia....a efekty mam nie podawania cała trójca zdycha...a nasz budżet uszczuplony o 3oo złotych, bo i wizyta i później leki i jeszcze kontrola w środę....tak, że w ramach źle pojętej oszczędności straciłam już na samym początku jesieni....tak, że dziewczyny uodparniać....
10-10-2009 23:34:55
Witajcie . Właśnie przerabiamy domowe sposoby na przeziębienie. Mała ma straszny kaszel i katar, chociaż byłam z nią wczoraj u lekarza , to pani powiedziała ,że nic córeczce nie jest. Więc wzięłam się za domowe sposoby. Nagotowałam soku z czarnego bzu, obowiązkowo syrop z cebuli ale z 1 ząbkiem czosnku, wymoczyłyśmy nóżki w wodzie z solą, nasmarowałam plecki, piersi i nózki maścią rozgrzewająca i do łóżeczka. teraz mała śpi i jak na razie nie kaszle. Rano powtórka.
Jak starsze dzieci były chore to ucierałam im majranek z miodem do białości i po łyżeczce 2 razy dziennie. zdrówka życzymy wszystkim smykom ,żeby mamusie nie musiały za często zaglądac do tego wątku.
Możesz czytać wypowiedzi, ale nie możesz pisać na tym forum.
Pisać mogą tylko zalogowani użytkownicy smyki.pl. Zarejestruj się teraz za darmo!
Logowanie
Wyszukiwarka
Forum
- Komentarze do: Ciąża - czego nie wolno robić w ciąży Dla kobiet w ciąży 2012-05-17 11:35
- Re: Komentarze do: Wróć do formy po ciąży z Kasią Cichopek Dla kobiet w ciąży 2012-05-16 15:50
- Komentarze do: Nocne karmienie – do kiedy karmić dziecko w nocy? Gdy martwi Cię zdrowie dziecka 2012-05-16 13:06
- Re: Ogromna prośba Scrapbooking komputerowy 2012-05-15 21:59
- Re: konkurs na blog miesiąca Konkursy 2012-05-15 14:13
Giełda
- Wózek Bolder 3 Implast 3 w 1 nikusiaaa.smyki.pl Sprzedam 2012-05-08 21:24
- ANIOŁKI podziękowanie dla gości chrzest, komunia - CHARYTATYWNA monika.smyki.pl Sprzedam 2012-05-06 20:13
- NOWE AUKCJE CHARYTATYWNE SMYKÓW - SUPER RZECZY martynaitomek.smyki.pl Sprzedam 2012-04-25 09:24
- Śnieżnobiale odlewy gipsowe do malowania przez dzieci monika.smyki.pl Sprzedam 2012-04-15 12:44
- Stolik Fisher Price tylko po jednym dziecku!!! TANIO!!! addaddadda.fotobaby.pl Sprzedam 2012-04-06 21:25
Ranking

Śpij spokojnie Danusiu