A A A

Urodziny mają użytkownicy: phoebe, martynaitomek . Świętują dzieci: Pati . Wyślij e-kartkę dla dziecka lub rodziców

Zarejestruj sie

Forum

Kluby > Fora > Gdy martwi Cię zdrowie dziecka > domowe sposoby na dziecięce przeziębienia

12-09-2007 14:06:06

co radzicie ? co stosujecie u waszych dzieci ?
sezon letni gwałtownie zamienił się w klimaty grypowe....
już mam katar, Mniejszy zaczyna kichać...

1mmmm1 napisała:
> W serach pleśniowych czai się histeria, która bardzo szkodzi kobietom w ciąży.<

14-09-2007 13:24:14

Moj synek jak tylko zaczął kichać,to dawałam mu calcium w syropie dla dzieci i dużo pil herbaty z sokiem malinowym. Jemu pomoglo,nie musiałam iśc do lekarza.

16-09-2007 16:13:32

Moje dzieciaki wlsnie dostaly katar i to jednoczesnie.Starszy trzyletni Adrian dostaje 2 razy po 5ml wapna dla dzieci i witamine c,a na noc clemastinum 5 ml,a takze ceruwit dla dzieci.Poza tym specyfiki do noca.Mlodzy 8 miesieczny dostaje clemastinum 2 razy po 2,5 ml,witamine c w kroplach 2 razy po 5 kropli i nasivin do nosa.Zobaczymy jaki bedzie skutek.Zycze wszystkim jak najwiecej zdrowka i malo wody z nosa> [code:1][url][/url][/code:1]

17-09-2007 02:00:31

my już po katarze ale nic nie wiadomo przy takiej pogodzie. Z domowych sposobów na przeziębienie to chyba nic nowego nie napiszę. wit C, calcium i nasivin do noska. dodatkowo zakraplam nosek wodą do zastrzyków

17-09-2007 07:21:41

Z domowych środków dorzucę jeszcze syrop z cebuli - na pewno nie zaszkodzi profilaktycznie go podawać 2-3 razy w tygodniu.

17-09-2007 07:43:54

Dla starszaków ja bym jeszcze poleciła miodek, ot tak łyżeczkę dziennie i syrop z Babki lancetowatej - na kaszelek. Oba słodkie, naturalne i skuteczne. Syropek do każdego kaszelku, a miód wiadomo ogólnie wspomaga. Na katarek Vic Vapo-Rub, piszą że dla maluchów nie wolno, ale wystarczy sprawdzić na rączce czy nie ma alergii i smarować na noc, super pomaga na katar. U moich panienek poskutkowało.

www.dziewczynki.babies.pl
"... faceci są jak pociągi, zawsze jeżdżą tymi samymi torami..."
mój nr. GG: 9515856
http://babiniec.babies.pl/index.php

17-09-2007 08:45:13

łyżeczkę miodu popieram, ale podobno lepsze działanie ma jak sie go wypije rano na czczo i rozpuszczony w wodzie postoi przez kilka godzin...ja ropuszczam w wodzie wieczorem, a ranek zaczynamy od miodówki....
mam przepis od cioci na początek przeziębienia....10 ziarenek czosnku ugnieść przez praskę, dodać 4 łyżki naturalnego miodu, sok z połowy cytryny (czasem daję z całej), 2 cebule (ale nie zawsze daję) i pół szklanki wody....odstawić jak sie przegryzie i dawać po łyżce co 2 godziny...syrop z półki co to na pewno nie zaszkodzi, a byc może pomoże...
moje dzieci jeszcze w zeszłym roku od czerwca na engystolu jechały...i mniej chorowały...w tym roku chciałam zaoszczędzić i zaczęłam im dawać dopiero na apel lekarki czyli od jakiegos tygodnia....a efekty mam nie podawania cała trójca zdycha...a nasz budżet uszczuplony o 3oo złotych, bo i wizyta i później leki i jeszcze kontrola w środę....tak, że w ramach źle pojętej oszczędności straciłam już na samym początku jesieni....tak, że dziewczyny uodparniać....

10-10-2009 23:34:55

Witajcie . Właśnie przerabiamy domowe sposoby na przeziębienie. Mała ma straszny kaszel i katar, chociaż byłam z nią wczoraj u lekarza , to pani powiedziała ,że nic córeczce nie jest. Więc wzięłam się za domowe sposoby. Nagotowałam soku z czarnego bzu, obowiązkowo syrop z cebuli ale z 1 ząbkiem czosnku, wymoczyłyśmy nóżki w wodzie z solą, nasmarowałam plecki, piersi i nózki maścią rozgrzewająca i do łóżeczka. teraz mała śpi i jak na razie nie kaszle. Rano powtórka.
Jak starsze dzieci były chore to ucierałam im majranek z miodem do białości i po łyżeczce 2 razy dziennie. zdrówka życzymy wszystkim smykom ,żeby mamusie nie musiały za często zaglądac do tego wątku.

Kluby > Fora > Gdy martwi Cię zdrowie dziecka > domowe sposoby na dziecięce przeziębienia

Możesz czytać wypowiedzi, ale nie możesz pisać na tym forum.
Pisać mogą tylko zalogowani użytkownicy smyki.pl. Zarejestruj się teraz za darmo!

Logowanie

Wyszukiwarka

»
Szukaj w: poradach blogach

Wyszukiwanie zaawansowane »

Forum

Więcej postów »

Giełda

• Wózek Bolder 3 Implast 3 w 1 nikusiaaa.smyki.pl Sprzedam 2012-05-08 21:24
  • ANIOŁKI podziękowanie dla gości chrzest, komunia - CHARYTATYWNA monika.smyki.pl Sprzedam 2012-05-06 20:13
  • NOWE AUKCJE CHARYTATYWNE SMYKÓW - SUPER RZECZY martynaitomek.smyki.pl Sprzedam 2012-04-25 09:24
  • Śnieżnobiale odlewy gipsowe do malowania przez dzieci monika.smyki.pl Sprzedam 2012-04-15 12:44
  • Stolik Fisher Price tylko po jednym dziecku!!! TANIO!!! addaddadda.fotobaby.pl Sprzedam 2012-04-06 21:25

Wszystkie ogłoszenia»

Liczba notek: 315542 | Liczba zdjęć: 1353968 | Liczba komentarzy: 2527120 | Liczba wpisów na forum: 131739 | Aktywnych blogów: 23183

Do góry